Rancang Persaraan Sebelum Persaraan Merancang anda! hihi Jom Mulakan PRS sekarang! Whatsapp 0134555888 sekarang! Boleh set temujanji

Private Retirement Scheme Untuk Syarikat Korporat

Private Retirement Scheme Untuk Syarikat Korporat

Private Retirement Scheme for Corporate and Company by CIMB CWA
Private Retirement Scheme for Corporate and Company by CIMB CWA


PRS untuk syarikat korporat agak berbeza dan ada kelebihan unik:

Kelebihan Private Retirement Scheme kepada staf:
1- Antara sebab staf SAYANG kan syarikat dan tak nak bertukar kerja. Syarikat lain tak offer BENEFIT PRS ni kan. Mungkin ada tengok perkara ni kecil tapi bukan semua syarikat ada PRS ni.
2- Layak pengecualian cukai individu LHDN maksimum RM3K setahun.
3- Mendidik sifat menyimpan/menabung tanpa disedari.
4- Teknik pelaburan yang lebih baik dari terjebak dlm macam macam skim cepat kaya diluar sana.
5- Dapat 3% pengecualian kos pengurusan selamanya/permanent (duit pelaburan PRS akan untung lebih). Sales charge takde...Account opening fee by CIMB PRS takde...wow!


Kelebihan Private Retirement Scheme kepada owner/pengurusan syarikat:
1- Semua benefit yang sama macam kat atas DAN
2- TEKNIK jimatkan duit daripada dikenakan cukai pendapatan. Macam mana tu?
= BONUS tahunan untuk staf kita tahu kena TAX LHDN kan?
= Jangan beri 100% cash sebagai bonus. Beri separuh cash dan separuh lagi bentuk caruman PRS (bijak betul hihihi. Tak terfikir pulak...bentuk caruman PRS pun duit jugak).
= Contoh situasi:
Bonus Cash RM2000 (Confirm la kene tax)....apa kata kalau....Bonus Cash RM1000 dan Bonus PRS RM1000. Anda kena tax atas yang RM1000 tu je (PRS tak kena tax, dapat pengecualian lagi ade la). Anda sebagai pengurusan tertinggi atau CEO boleh adjust lembaga pengarah/Staf Tertentu dapat Bonus PRS lagi besar...tak kena cukai plak tu hihi...tersangatlah bijak teknik ni.

3- Duit PRS dikecualikan daripada "Creditors Claim" atau tidak boleh dituntut jika berlaku muflis (tapi boleh dikeluarkan selepas umur 55 tahun- dah berganda banyak tu).  




Sila hubungi saya untuk penerangan lanjut:

* Banyak perkara nak kene setup sebelum PRS ni boleh dilaksanakan di syarikat. Anda hubungi saya untuk kita set masa. Serius sahaja ok....


Whatsapp FairuzRamli 0134555888 





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Private Retirement Scheme PRS Terbaik Designed by azhafizah.com